Kredi kartı günümüzün en çok tercih edilen ödeme aracıdır. İnsanlara sunduğu nakit taşımadan alışveriş imkanı ise kredi kartının sunduğu en önemli avantaj olarak gözükmektedir. Ancak nakit yerine kredi kartı kullanıldığında belirlenen 30 günlük süre içerisinde yapılan harcama tutarı kadar kredi kartına borçlanılır. Tabi bu borçlanmanın bir de geri ödemesi olmaktadır. Buda bankanın otuz günlük süre sonrasında gönderdiği hesap ekstresinde belirtilen hesap kesim tarihine kadar yapılması gerekir.
Aylık kullanım sonrası kredi kartına olan borçlar internet bankacılığı ile havale veya EFT yaparak, banka şubelerinden, PTT şubelerinden veya ATM’ ler den yapılabilir. Son olarak bankalar kredi kartı yanında olmadığı için nakit ödeme yapamayan ve zor duruma düşen müşterileri için yeni bir uygulama başlatarak ATM’ den kartsız kredi kartı borcu ödeme imkanını sunmuştur.
Bankalar yaptığı bu geliştirme ile kartsız işlemlerin yapılabildiği tek yer bankacılık kanalı olan şubelerin yükünü azaltmış, kart unutkanlığı veya herhangi bir nedenden ötürü kredi kartı olmayan müşterilerine de zaman sınırlaması olmadan borçlarını ödeme gibi önemli bir imkanı sunmuştur. Bu sadece ATM’ den kartsız kredi kartı ödeme işlemi yapılıyor olarak düşünülmemelidir. Bunun yanı sıra, ATM’ den kartsız para çekme, ATM’ den kartsız para yatırma, ATM’ den kredi başvurusu, ATM’ den ödeme ve ATM’ den EFT işlemleri gibi birçok işlem yapılabilmektedir.
Yazımızda ATM’ den kartsız kredi kartı borcu ödeme için yapılması gereken işlemeleri anlatacağız. Yapılacak olan bu işlemlerin sıraları bankalara göre farklılık gösterebilir, kartsız kredi kartı borcu ödeme için temelde istenen bilgiler aynıdır.
- Kartsız işlem için ilk önce ATM “GİRİŞ” tuşuna basılır.
- Ekrana gelen kartsız işlem listesinden “Kredi Kartı Ödeme” işlemi seçilir.
- Kredi kartı numarası veya hesap numarası ile ödeme seçilir. Bu seçim bankaya göre değişebilir. Bazı bankalarda direkt kredi kartı numarası istenebilir.
- Gönderenin “TC kimlik numarası” kimlik tespitine ilişkin hükümler gereğince girilir.
- Açılan pencerede gönderilen kredi kartına ait bilgiler kontrol edilir ve “Devam” denir.
- Para giriş bölümü açıldığında yatırılacak para bu bölgeye konulur.
- Ekranda yatırılan tutar görüntülenir. Tutar doğru ise “Onayla” tuşuna basılır. Bu aşamada para eksik veya sayılamayan para varsa “Para Ekleme” tuşuna basılarak eksik tutar eklenir. Sonrasında sıkan ekranda tutar kontrol edilerek onaylanır.
- İşlem tamamlandığını gösteren bilgi ekranı çıkar. Bu ekrandan isteğe göre bilgi fişi alınabilir.
Bir diğer yazımızdan Garanti Bankası QR İle Kartsız Para Çekme konusu bilgiye ulaşabilirsiniz.
Yorum Yap
Yorumları Görüntüle