Kredi kartı, sağladığı avantajlarıyla her geçen gün daha fazla insanların hayatına girmektedir. Bu avantajlı tüketim aracı doğru kullanılmadığında insanların kredi kartı borçları artmakta ve zamanla ödenemez duruma gelmektedir. Bu durumda borçlarını ödemek için alternatif yollar aramaya başlayan tüketicilerin yardımına gene bankalar yetişmekte ve kredi kartı borç kapama kredisi vererek borçların tamamını ödemektedir. Bu kampanyayı sunan bankalar arasında Vakıfbank kredi kartı borç transferi kredisi uygun faiz ve vade imkanlarıyla önemli bir yer tutmaktadır.
Vakıfbank’ın verdiği borç kapatma kredisi diğer adıyla borç transferi kredisinin belirli şartları vardır. Bu şartlara göre borç kapatma kredisi sadece diğer bankalarda bulunan kredi kartı borçları için geçerlidir. Yani, diğer bankalarda olan ihtiyaç kredisi gibi kredi ürünlerine olan borçlar için alınamaz. Bunun haricinde kredi kartı borçlarının yasal takibe girmemiş olması gerekir. Yasal takibe girmiş olan borçlar için ihtiyaç kredisi kullanılmalıdır.
Borç kapatma kredisi veren bankalar içerisinde sunduğu imkanlarla önemli bir yere sahip olan Vakıfbank, müşterinin başka bankalarda olan borçlarını ödeyerek Vakıfbank’a aktarır. Bu işlemle müşteriye eşit taksitli veya değişken taksitli ödeme imkanı sunulurken azami 20 bin TL ye kadar kredi kartı borçlarının 18 aya kadar taksitlerde ödeme şansı verilir. Böylelikle müşteri kendi mali durumuna göre belirlediği ödeme planıyla kredi kartı borçlarını yapılandırmış ve tek bankaya borçlu olmuş olur. Ayrıca, isterse ödemelerine hemen ilk aydan itibaren başlayabilirken isterse 3 ay ertelemeli kredi imkanından yararlanarak ilk taksitini kredi kullandıktan 3 ay sonra da ödeyebilir.
Vakıfbank kredi kartı borç transferi kredisinden kullanılması durumunda 20.000 TL tutarda borç için 18 ay vadede uygulanacak faiz oranı %1,45 dir. Bunun yanı sıra tahsisi ücreti alınmazken BSMV, vergiler tahsis ve hayat sigortası tahsis edilmektedir. Hayat sigortası tutarı vadeye göre ve müşteri yaşına göre değişiklik göstermektedir.
Diğer makalemiz olan Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır yazımızda, kredi kartı borcu taksitlendirme yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir.
Yorum Yap
Yorumları Görüntüle