Ziraat Bankası, ülkemizin en eski bankalarından biridir ve devlet bankası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. İlk kuruluş amacı esnaf ve çiftçiye finansman desteğini sağlamak olan Ziraat Bankası geçen süre içerisinde ülke genelinde en fazla şube ağına sahip olan bankası olmuştur. Bu süre içerisinde gelişen teknolojiyi yakından takip ederek bu değişime ayak uydurmuştur.
Hızlı bankacılık hizmetlerinin ön plana çıktığı günümüzde cep telefonu kullanımının da artmasıyla birlikte telefon bankacılığı bankacılık sektöründe tercih edilen bir yöntem olmuştur. Özelliklede telefon bankacılığı işlemlerinde bankanın görevlendirdiği bir müşteri temsilcisinden destek alınabilmesi bu platformun tercih sebeplerinden biri olmaktadır. Durum böyle olunca telefon bankacılığı işlemleri artmış ve müşteri temsilcisinin yükünü azaltmak için işlemlerde sesli yanıt sistemi kullanılmaya başlanmıştır. Sesli yanıt sistemi müşterilerin daha hızlı ve güvenli işlem yapmasını sağlasa da bazı durumlarda Ziraat Bankası müşteri temsilcisine bağlanma ihtiyacı olmaktadır.
Bunun için yapılması gereken sadece Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası olan 444 00 00 – 0850 220 00 00 numaralarından birinin aranmasıdır. Müşteri hizmetleri genelde kredi kartı iptali, kredi kartı şifre alma gibi kredi kartı işlemleri ya da acil hesap işlemleri için aranır. Bu nedenle de bir müşteri temsilcisi ile görüşerek ihtiyacımızı detaylı anlatmak ve çözüm önerilerini ile yardım etmesini bekleriz. Ancak telefon bankacılığı arandığında karşımıza sesli yanıt sistemi çıkar ve dakikalarca bekleme ve tuşlamadan sonra müşteri temsilcisine ulaşamadan sistemden çıkarız ya da şansımız varsa bir şekilde müşteri temsilcisine ulaşırız. Bu zaman kaybını yaşamamanız için sizlere direkt Ziraat Bankası müşteri temsilcisine bağlanma yapılması gerekenler hakkında bilgi vereceğiz.
Ziraat Bankası telefon bankacılığı arandıktan sonra eğer arama işlemi banka sistemine kayıtlı telefondan yapılıyorsa herhangi bir işlem yapmadan direkt telefon bankacılığı ana işlem menüsüne yönlendirilirsiniz. Eğer arama işlemi kayıtlı olmayan bir numaradan yapılıyorsa sistem girişte müşteri bilgilerine daha hızlı ulaşım için TC kimlik numarası, bankaya ait kart numarası ya da müşteri numarasından birinin tuşlanması isteyecektir. Tuşlama işleminden sonra müşteri için oluşturulan işlem menüsüne giriş yapılır. İşlem menüsünde aşağıdaki ana işlemler sırasıyla sesli yanıt sisteminde okunur.
- Hesabınızla ilgili; bakiye, iban, hesap numarası ve müşteri numarası bilgilerini öğrenme.
- Kart İşlemleri
- Şifre İşlemleri
- İnternet Bankacılığı Teknik Destek
- Telefon Bankacılığı İşlemleri (TB Şifresi)
- OGS – HGS İşlemleri
- Diğer İşlemler (Bilgi Alma)
Okunan işlemlerde Ziraat Bankası müşteri temsilcisine bağlanma yapabileceğiniz bir işlem adı geçmeyecektir. Eğer işleminiz Kayıp-Çalıntı İşlemi değilse tüm işlemleri dinledikten sonra artık içinizden hangi işlem geçiyorsa tuşlayacak artık orada müşteri temsilcisine bağlanma işlemi varsa bağlanacaksınız yoksa tekrar başa dönerek içgüdüsel olarak tuşlama yapılarak müşteri temsilcisine bağlanmak için zaman kaybedeceksiniz. Bu kadar zaman kaybına gerek yok. Okunan ana menü işlemlerinden “Telefon Bankacılığı İşlemleri (TB Şifresi)” işlemi okunduktan sonra 5 rakamı tuşlanırsa alt menüde okunacak olan 1-Hesap İşlemleri, 2-Kredi Kartı İşlemleri ve 3-Para Transferleri işlemlerinin her biri için bunların alt menüsünde müşteri temsilcisine bağlanma işlemi yer almaktadır. Bunun için tercih edilen uygun işleme giriş yapıldıktan sonra 0 tuşuna basılması durumunda işlemle ilgili Ziraat Bankası müşteri temsilcisine bağlanılır.
Ziraat Bankası müşteri temsilcisine bağlanma işlemini kısaca özetleyecek olursak, hesap işlemleri için 5-1-0 rakamları sırasıyla tuşlanmalıdır. Kredi kartı işlemleri için 5-2-0 rakamları tuşlanmalıdır. Para transfer işlemleri için 5-3-0 rakamlarının sırası ile tuşlanmalıdır. Böylelikle zaman kaybetmeden ilgili işlemler için yardım alabileceğiniz müşteri temsilcisine bağlanmış olursunuz.
Bir önceki makalemiz olan Ziraat Bankası Kredi Hesaplama yazımızda, kredi hesaplama hakkında bilgi verilmiştir.
Yorum Yap
Yorumları Görüntüle